Gambia

Wat betekenen de aanslagen in Sri Lanka voor LouKA?

Op zondag 21 april zijn wij allen erg geschrokken van de aanslagen in Sri Lanka. 

Onze gedachten gingen meteen uit naar de mensen die daar leven en wat dit voor hen betekende. 

Opeens kwam het nieuws heel dichtbij: wij stonden immers bijna op het punt af te reizen naar dit prachtige land om hier twee weken vrijwilligerswerk te gaan verrichten. Wat nu? Hoe gaat het met de mensen van het project waar we naar toe gaan? Zijn ze veilig? Veel vragen en onzekerheden dus, ook over onze reis deze zomer. Kunnen we nog wel gaan? Is het veilig en verantwoord? 

Inmiddels zijn er enkele weken verstreken en hebben we vaak contact gehad met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook met zuster Theresilda, het aanspreekpunt in Sri Lanka van ons project, hebben we via de mail contact gehad. Gelukkig zijn zij en de mensen in haar omgeving ongedeerd, maar het is erg onzeker wat er gaat gebeuren in de nabije toekomst. Ze geeft aan dat er groot verdriet en ongerustheid heerst onder de bevolking. 

Voor ons LouKA project betekent dit een omschakeling. Op dit moment is het helaas niet veilig voor ons om af te reizen naar Sri Lanka. Maar LouKA is meer dan Sri Lanka! Samen een verschil maken, iets doen voor de medemens, dát was en is onze insteek van het hele project. En wát een verschil hebben we al gemaakt: ontzettend veel klussen zijn er gedaan en mensen zijn door ons geholpen, vele acties zijn er op touw gezet en wat hebben we al een supermooi bedrag opgehaald!  

De afgelopen weken hebben we unaniem besloten om door te gaan met een plan B: een alternatief vrijwilligersproject zoeken om de handen uit de mouwen te kunnen steken én te kijken hoe we het eerder gekozen project in Sri Lanka toch kunnen ondersteunen, op wat voor manier dan ook. We gaan dus nu gewoon twéé projecten ondersteunen, hoe mooi is dat?! 

Het plan B van LouKA hebben we nu samen bepaald: we zullen naar een project van stichting Gamrupa in Gambia afreizen. Dit project stond in September , toen we begonnen als LouKA, als nummer 2 op onze lijst van mogelijke vrijwilligersprojecten. 

Op dit moment is de reisgroep druk bezig om alle details verder uit te zoeken.

Onze acties gaan onverminderd door en we hopen van harte dat iedereen ons zal blijven steunen! Wij kijken er met zijn allen erg naar uit om onze reis voort te zetten in Gambia! 


Warme groet van LouKA!  

LouKA

BEL ONS

+31 6 50416353

SCHRIJF ONS

loukainactie.pr@gmail.com

Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin